Tuesday, May 17, 2011

Not A Privacy Place

Salam semua haii haii haiii

Sekarang, blog private ke tak private ke, nak tanye lah... Blog tue untuk ape ye???? For me, blog tu tempat korang nak tulis or share something. Blog jugak ade yang salah gunekan sebagai tempat nak lepas marah, lepas tensyen, tempat maki orang, sorry to say bahasa sangat kasar. Kat blog aku nie, awal2 kat blog aku, aku dah tulis, DI SINI AKU MENULIS SEGALANYA DARI HATI. Kalau agak2 entry agak bengang, maksudnye, memang aku tengah bengang, kalau entry agak2 mengade2, memang mood tengah mengade2, kalau entry tulis benda2 baik, ade lah aku bace pape artikel yang menginsafkan hati. So,

And aku hanye lah manusia biase. Awal2 aku cakap, tak kesah korang nak kate aku hipokrit ke ape ke TERPULANG... Blog aku nie memang macam2 aku tulis, pasal agama ada, pasal movie ade, pasal orang tersayang ade, kalau agak2 taknak bace, xyah jengah langsung. Senang dan aku pun takde pape perasaan dah.

Kire sekarang nie, blog bukanlah tempat yang aman untuk aku cerita2 pulak kan... Nak aku private? Bole, no hal tapi MALAS. Ape yang korang nak nilai, nilailah... Teruskan menilai dan menilai, terima kasih atas teguran yang membina.

Ade orang cakap aku jenis happy-go-lucky. Memang! Sebab aku memang jenis suke gelak. Kalau orang tak tau pape, memang engat aku nie manusia yang paling takde masalah, kalau de pun masalah2 kecik je kan... Aku teringat, lecturer aku penah cakap, ornag yang happy nie, masalah dia lagi berat dari ape yang kite sangka. Sorry, bukan nak jual cerita aku ada masalah ke tak, itu hak peribadi aku yang tak semua orang tau. Yang penting, bagi aku, ape yang aku ase, ape yang aku hadapi, tue yang aku post kat blog. Ase nye macam nak crik je katoon letak kat blog nie, taknak bace xyah bace. Tapi, kang nampak cam biadab walaupun aku nie tak baik mane kan...

Tulis rencana yang baik, orang cakap tunjuk alim. Tulis luahan hati, orang cakap over nak jual cerita sendiri. Tulis pasal yang tersayang, orang kate memang dah tak engat batas hukum Allah. Tulis sal berita terkini, orang cakap, macamlah dia je yang tengok tv. So??? Kalau nak ikut ape orang cakap, ape orang kritik, memang sume manusia mati lah tak idup... Sebab nak dengar orang puji je kan... masing2 dah besar, kritik cara orang besar, cara matang. Bukan orang takleh terima, tapi kena ada caranye... ^_^

Ok, terpulanglah ape2 yang korang nak cakap, nak nilai, nak komen, nak perang. Sukatilah! And aku malas amek tau... Terima kasih atas kasih sayang dan perhatian korang tegur.. Bagus methode dakwah yang korang terapkan... Sangat mantap and aku nak akui lah, aku memang xsebagus korang. Sangat2 banyak kekurangan berbanding ngan korang. Keep up ur good manners dears...
Wassalam..

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete